2. biała kapusta
3. czosnek
4. cytryna
5. sól & pieprz
Kanapka # 45 jest dla Doroty. To kanapka z cyklu - warzywa, warzywa na 100 sposobów:)
Pomysł pochodzi z Grecji. Świetnie pasuje jako surówka do ciepłych dań różnorakich: mięs, ryb, kasz itp. ...
Pomysł pochodzi z Grecji. Świetnie pasuje jako surówka do ciepłych dań różnorakich: mięs, ryb, kasz itp. ...
Kapustę tnę na dość cienkie paski. W misce obsypuję ją solą i spryskuję cytryną, dzięki czemu nabiera chrupkości. Wyciskam czosnek - jak koło 4, 5 ząbków; Ty - ile chcesz:)
Ta surówka jest naprawdę dobra jak użyje się dużo cytryny. Na koniec oliwa.
Ta surówka jest naprawdę dobra jak użyje się dużo cytryny. Na koniec oliwa.
Można jeść kapustę kładąc ją na kromkę chleba. Można dodatkowo polać ją oliwą. Ja uwielbiam się nią zajadać prosto z miski:)Do "kapustnej" kanapki którą kojarzę z Gecji - Zorba the Greek z
http://www.youtube.com/watch?v=jeNsr_nQEfE


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz