wtorek, 11 lutego 2014

kanapka # 114

  1. precel piwny
  2. szynka
  3. liście sałaty
  4. masło
  6. chipsy cebulowe



Powrót po wakacjach jeeest ciężki:( 
Dlatego po tak długiej przerwie na śniadanie coś bardzo prostego.
Jednak nie byłabym sobą, gdybym nie chciała czytelników The Byka czymś zaskoczyć:)
Kanapka z chipsami, ulubione danie Aldony!

Precle piwne to rodzaj pieczywa, który robi się z ciasta piwnego. Na szczęście można je kupić gotowe:))
Przekrawam delikatnie warkocz pieczywa i smaruję go masłem. Na każdą połówkę kładę po 2 liście sałaty, plaster albo nawet 2 soczystej szynki z tłuszczykiem i posypuję wszystko chipsami:) Liście sałaty i plastry szynki zakrywają przerw, które są charakterystyczne dla precli. Na koniec składam 2 połówki razem. Najlepiej jeść tą kanapkę trzymając ją w oby rękach:)
Zrobienie takiego śniadania to dosłownie 2 min.




Kto lubi kanapki z chipsami? Znam jedną osobę, która to uwielbia - Aldona!! Kiedy mi o tym opowiadała dawno temu, pomyślałam - ABSTRAKCJA, a jednak...
Jeśli chodzi o chipsy można wybrać taki rodzaj, który lubicie najbardziej: paprykowe, serowe... ja zdecydowałam się na cebulowe.
Zupełnie przypadkiem kanapka po złożeniu jest w kształcie serca a walentynki tuż, tuż...

Skoro już kanapka # 114 wygląda jak serce to utwór też niech będzie na maxa miłosny.
"Un Break My Heart" by Toni Braxton:)))) 

https://www.youtube.com/watch?v=p2Rch6WvPJE


smacznego

*

3 komentarze:

  1. to ja po proszę o przepis na precel piwny ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. hahahaha:)) na szczescie mozna go kupic:))))

    OdpowiedzUsuń
  3. a mi zawsze wmawiano, że chipsy w kanapkach to coś dziwnego :D

    OdpowiedzUsuń