1. bułka grahamka
2. serek wiejski
3. surowy ziemniak
4. pomidor
5. świeże oregano
6. oliwa
7. sól
8. sos balsamico
9. patelnia grillowa
Kanapka z ziemniakiem...czemu nie?!
Bułkę przekrawam na pół i grilluje na patelni. Dodatkowo podczas grillowania stawiam na każdej połówce coś ciężkiego (używam odważnika 5 kg) dzięki temu robi się płaska i pięknie na niej widać odciśnięte paseczki.
Następnie ziemniak kroję w plastry szerokie na 0.5 cm i również układam na patelni. Plastry trzeba grillować na bardzo małym ogniu aby zdążyły się "ugotować" ponieważ ziemniak jest surowy. Świeże oregano rozcieram z solą w moździeżu. Gotowe dwie połówki bułki zamiast smarować masłem polewam oliwą i doprawiam pastą oregano&sól.
Na jednej połówce kładę serek, który polewam sosem balsamico. Na drugiej połówce układam grillowane plastry ziemniaka i pokrojony pomidor. Całość wykańczam gruboziarnistą solą. Dwie połówki składam razem i na tym koniec pracy:)
smacznego
*
dla mnie bomba !
OdpowiedzUsuńZapisuje sie na degustacje:)
OdpowiedzUsuń