2. biała kapusta
3. czosnek
4. cytryna
5. sól & pieprz
Kanapka # 45 jest dla Doroty. To kanapka z cyklu - warzywa, warzywa na 100 sposobów:)
Pomysł pochodzi z Grecji. Świetnie pasuje jako surówka do ciepłych dań różnorakich: mięs, ryb, kasz itp. ...
Pomysł pochodzi z Grecji. Świetnie pasuje jako surówka do ciepłych dań różnorakich: mięs, ryb, kasz itp. ...
Kapustę tnę na dość cienkie paski. W misce obsypuję ją solą i spryskuję cytryną, dzięki czemu nabiera chrupkości. Wyciskam czosnek - jak koło 4, 5 ząbków; Ty - ile chcesz:)
Ta surówka jest naprawdę dobra jak użyje się dużo cytryny. Na koniec oliwa.
Ta surówka jest naprawdę dobra jak użyje się dużo cytryny. Na koniec oliwa.
Do "kapustnej" kanapki którą kojarzę z Gecji - Zorba the Greek z
http://www.youtube.com/watch?v=jeNsr_nQEfE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz