środa, 20 lutego 2013

kanapka # 46

1.   bagietka
2.   ser owczy z Ranczo Frontiera u Rusłana
3.   rukola
4.   pestki moreli
5.   olwa z oliwek
6.   pieprz czarny


Kanapka # 47 jest specjalnie dla Sąsiada:) Radek dostarczył ser - dziękuję. 
Nie całkiem zwyczajny ser... Owczy ser z Ranczo Frontiera od Rusłana. Poniżej kilka zdjęć z tego magicznego miejsca i więcej informacji o głównym bohaterze nr. 46:)

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.122420887929413.22212.121443854693783&type=1

To jest bardzo prosta kanapka! Dosłownie kilka składników i "pół minuty" pracy:)
Kromki bagietki grilluję. Pestki moreli rozgniatam na desce trzonkiem większego noża. Wyglądają prawie jak migdały, ale nie mają tyle słodyczy, są lekko cierpkie - co daje nam bardziej wytrawny smak.
Ser owczy od Rusłana próbuję kroić na plastry, jest dość twardy. Bagietkę polewam oliwą, układam rukolę, kładę plastry sera resztę kruszę. Wszystko posypuję rozgniecionymi pestkami moreli i pieprzem.
Ja osobiście skropiłabym to na koniec cytryną:) 


Ser jest przepyyysznyyyy a kanapka dzięki temu obłędna!!!

Szkoda Radek, że nie było Cię w domu:( Obiecuję że powtórzę nr. 46 ! 
Popatrz tylko co Cię ominęło i jak biesiadnie to wyglądało...

Wiem, że ser od Rusłana uwielbiasz, każdy go uwielbia kto go już spróbuje, gorzej z muzą - nie mam pojęcia czy to Twoje klimaty, ale detykuję to Tobie:) 
Superfly by Curtis Mayfield

http://www.youtube.com/watch?v=-cmo6MRYf5g&list=AL94UKMTqg-9BgifFbPmeJ7R_xN-lXmxpY 


smacznego

*

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz