1. pieczywo pszenne
2. masło
3. szynka z tłuszczykiem
4. żółty ser
5. pomidory koktajlowe
6. kolendra
7. marchewka
8. sól & pieprz
Kanapka # 23 jest bardzo urodzinowa bo dla Antosa,który dzisiaj właśnie...:)
Antos wiele lat przebywał za granicą kraju, dla tego pewnie życzenie bardzo polskie - kanapkę z szynką poproszę!
Prosta sprawa ta kanapka. 4 ruchy + 20 min w piekarniku dla pomidorów i marchewki. Pszenny chleb, absolutnie świeży i biły do szynki pasuje mi idealnie.
Myje pomidorki koktajlowe tak aby nie pospadały z gałązki. Marchewkę kroję "japońskim nożem" - wiele osób tak na niego mówi. Działa on trochę jak tarka a rezultat to cienkie, długie paseczki. Tym samy nożem "kroję" żółty ser.
Pomidory na gałązce i paski z marchewki układam na papierze pergaminowym, posypuję gruboziarnistą solą oraz pieprzem i wkładam do piekarnika nastawionego na +/- 50 C.
Od czasu do czasu sprawdzam co tam się dzieje. Trwa to około 20 min.
Świeżą kromkę chleba smaruję masłem... kładę kilka pasków ciepłej marchewki i plasterki szynki, które zawijam. Pomiędzy wkładam uprażone pomidorki, listki świeżej kolendry i paski żółtego sera. Sól & pieprz. Ta kanapka pachnie domem jak się na nią patrzę:)
Antos specjalnie dla Ciebie urodzinowo i z sympatią "Stay" by Hurst
http://www.youtube.com/watch?v=1nP3XB7hrFo
smacznego
*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz