środa, 28 listopada 2012

kanapka # 28


1.   chleb razowy na zakwasie
2.   liście świeżego szpinaku 
3.   orzechy włoskie
4.   płatki kokosowe
5.   kandyzowane mango
6.   czarny sezam
7.   pieprz syczuański
8.   miód
9.   olej sezamowy


Kanapka # 28 for Eva from Mike. Nie znam Evy ale Mike chyba ja lubi:)
Bardzo prosta do zrobienia kanapka a do tego pięknie pachnie.

Liście szpinaku myję i gotuję dosłownie 2 min na parze. Wszystkie bakalie wrzucam na patelnie aby lekko się uprażyły. W domu zaczyna przepięknie pachnieć kokosem... 
Pieprz rozcieram w moździerzu.

Łączę ze sobą delikatnie liście szpinaku i bakalie. Zalewam sosem z miodu i oleju sezamowego... i co ? i po prostu koniec:) Może jeszcze jedna mała sugestia dotycząca sosu. Olej sezamowy ma intensywny smak, trzeba uważać aby z nim nie przesadzić:)

2 komentarze:

  1. zapraszam do zabawy Liebster Blog na mojej stronie http://wmojejpachnacejkuchni.blogspot.com/2012/11/liebster-blog-award.html.pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. oooo strasznie mi się podoba a kanapka i połączenie smaków którego użyłaś :D
    ogarnę szpinak i zrobię sobie, z olbrzymią przyjemnością!
    piękne zdjęcia, idea całego bloga również <3
    chylę czoła :D

    OdpowiedzUsuń