1. chleb pełnoziarnisty
2. cebula
3. cukinia
4. natka pietruszki
5. orzechy brazylijskie
6. pieprz kolorowy
7. oliwa
8. parmezan
Kanapka # 11 to pomysł, który przyszedł mi do głowy kiedy robiłam zakupy do kanapki # 10, nie mogłam się oprzeć...
Użyję do tego chleba, który upiekła Iza. Wygląda na pełnoziarnisty...
Orzechy rozcieram w moździeżu razem z kolorowym pieprzem i oliwą na jednolitą masę. Mieszanki tej używam później jako masła.
Cukinię i cebulę kroje na 0.5 cm plastry. Razem z chlebem, warzywa kładę na patelni grillowej i grilluje bez tłuszczu.
Lekko podduszone, ugrillowane warzywa ułożone już na chlebie posypuje listkami natki pietruszki i pokruszonym w palcach parmezanem. Dla pełniejszego smaku można na koniec użyć kilku kropli świeżo wyciśniętej cytryny. Sól według potrzeby.
smacznego
*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz