1. chleb pszenny
2. baleron
3. masło
4. korzeń chrzanu
5. pomidor
7. sól
Kanapka # 17 jest na specjalne życzenie Kasi, mojej siostry !! Kasia mieszka w Atenach gdzie oliwki i kozi ser ma na codzień, więc poprosiła o kanapkę z baleronem tradycyjnym:)
Nic prostszego a zarazem tak smacznego:) Świeży chleb, może być nawet jeszcze ciepły, baleron który kupiłam na targu, masło 82%, pomidor malinowy i ... korzeń chrzanu.
Korzeń chrzanu trę na tarce do parmezanu i posypuje nim kromkę z masłem. Taki świeży starty chrzan jest dosyć osty. Na to kładę baleron, pomidor. Całość można jeszcze lekko posypać chrzanem, kilka ziarenek soli, natka pietruszki - wszystko trwa chyba coś koło minuty:))
a dla mojej siorki, przy takiej kanapce nie może być nic innego jak - " Empire State of mind" by J.Z. & A.K.
http://www.youtube.com/watch?v=0UjsXo9l6I8
smacznego
*
pomidor malinowy i chrzan to połączenie totalne
OdpowiedzUsuńa z takim baleronem jest mega ;-)
ja lubię także ze schabem pieczonym, taki miękkim, ale nie wodnistym
albo z ciemną szynką - tutaj świetny jest podkład z topionego serka z ziołami, albo borowikami